У Єгипті до страти засудили 75 осіб

Читать на русском
Рішення суду є попереднім і повинно бути затверджено релігійною владою країни. Серед них прихильники колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Кримінальний суд в Каїрі в суботу, 28 липня, засудив до страти 75 осіб, серед яких лідери забороненого в країні руху Брати-мусульмани і прихильники колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Про це повідомляє Reuters, пише Слово і Діло

Як зазначається, справа стосується 739 осіб, яких звинувачують у вбивствах і незаконних протестних акціях.

Дане рішення суду – попереднє, його повинна затвердити релігійна влада країни. Остаточні вироки будуть винесені 8 вересня.

Також повідомляється, що колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі вважають першим президентом країни, який був обраний демократичним шляхом в 2012 році після повалення режиму Хосні Мубарака в результаті так званої «арабської весни».

Армія на вулицях: як влада Єгипту бореться з терористамиДо профілактики та боротьби з тероризмом влада Єгипту залучили армію, поліцію й навіть спецпризначенців.

Він пробув на посаді лише рік, після чого був відсторонений від влади в результаті військового путчу. Пізніше на двох судових процесах Мурсі засудили до 45 років ув'язнення і страти. Останній вирок був скасований в кінці 2016 року.

До слова, рух Брати-мусульмани після повалення Мурсі заборонили, а понад 1400 прихильників екс-президента – стратили. Ще понад 40 тисяч прихильників Мурсі, за даними правозахисної організації Human Rights Watch, ув’язнили.

Нагадаємо, в червні влада Єгипту в п'ятий раз продовжила режим надзвичайного стану в країні, ще на три місяці. Відповідний указ видав президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі, його затвердив парламент.

Як відомо, режим надзвичайного стану в Єгипті був введений в квітні 2017 року, після двох вибухів в храмах, в результаті яких загинули понад 40 осіб. З того часу такий режим в Єгипті регулярно продовжують.

Як влада Єгипту бореться з терористами - читайте в авторському матеріалі за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: