Переворот у Венесуелі: російський Боїнг із вантажем повертається з Каракаса до Москви

Читать на русском
Літак російської авіакомпанії Nordwind, що з невідомими цілями виконував рейс до Каракаса, повертається в Москву. Ймовірно він везе золото.

Літак російської авіакомпанії Nordwind, що з невідомими цілями виконував рейс до Каракаса, повертається в Москву.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує Bloomberg.

Мадуро відхилив вимогу перевиборів у ВенесуеліПрезидент Венесуели Ніколас Мадуро відхилив міжнародний ультиматум про перевибори і заявив, що лідер опозиції Хуан Гуайдо порушив конституцію країни, оголосивши себе президентом.

Згідно з даними сервісу Flightradar борт залишив Венесуелу близько 17 години за місцевим часом. Його прибуття в аеропорт Внуково очікується в 4:29 ранку за московським часом.

За даними Bloomberg російський Boeing 777 прилетів у Каракас у вівторок, 29 січня. Джерело видання підтвердило відвантаження 20 тонн золота Центробанком. Це приблизно 20 відсотків золотого запасу Венесуели.

Влада Венесуели заперечувала існування літака.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков також заявив, що Москва не в курсі знаходження російського літака в Венесуелі.

Нагадаємо, раніше депутат венесуельського парламенту Хосе Гeрра заявив, що Центробанк планує вивезти з країни 20 тонн золота імовірно рейсом російської авіакомпанії.

29 січня повідомлялося, що з московського аеропорту Внуково в столицю Венесуели вилетів літак «Боїнг 777» без пасажирів, але з двома екіпажами.

23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни перед тисячами демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: