Переворот у Судані: очільник Міноборони оголосив себе керівником країни

Читать на русском
У Судані військову раду, що захопила владу в країні, очолив міністр оборони Авад Мухамед Ахмед ібн Ауф.
Ілюстративне фото.

У Судані військову раду, що захопила владу в країні, очолив міністр оборони Авад Мухамед Ахмед ібн Ауф.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило державне телебачення країни, передає Reuters.

Заарештували президента Судану – ЗМІПрезидент Омар аль-Башир узятий під варту військовими в ході військового перевороту в Судані. Закритий столичний аеропорт, заарештований екс-міністр оборони країни.

Ауф у останні кілька місяців обіймав посаду першого віце-президента, а 11 квітня він заявив про зняття з посади багаторічного лідера країни Омара аль-Башира.

Заступником Ауфа у військовій раді стане генерал-лейтенант Камаль Абдул Муроф Аль Махі, який раніше очолював суданський Генштаб.

Після перевороту Ауф заявив, що наступні президентські вибори в Судані відбудуться через два роки, що викликало негативну реакцію Держдепартаменту США.

У США заявили, що виступають за мирний і демократичний Судан і передача влади цивільному уряду має відбутися значно раніше.

Також наголошується, що в 2007 році Ауф був внесений в американський санкційний список зв'язків з Іраном, його також підозрювали в жорстокій розправі з мирним населенням під час конфлікту в північному Дарфурі.

Нагадаємо, 11 квітня у Судані стався військовий переворот, був усунений президента Омар аль-Башир і його оточення. Також під час військового перевороту були арештовані екс-міністр оборони країни, чинний губернатор провінції Хартум Абдель Рахім Мохаммед Хуссейн.

Пізніше джерело в президентському палаці в столиці Судану Хартумі не підтвердило інформацію про домашній арешт президента країни Омара аль-Башира.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: