В Україні сьогодні вперше офіційно відзначають День батька

Читать на русском
День батька - щорічне свято на честь батьків, що відзначається в більшості соціально розвинених країн. Святкова дата була встановлена ​​указом колишнього Президента України Петра Порошенка від 18 травня 2019 року.

Українці сьогодні, 16 червня, вперше відзначають День батька.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Календар українських свят, які були запроваджені, скасовані та перенесені протягом п’яти роківСеред всіх нових свят в Україні тільки один став вихідним, а перенесли лише професійні свята військовослужбовців.

День батька - щорічне свято на честь батьків, що відзначається в більшості соціально розвинених країн. Святкова дата була встановлена ​​указом колишнього Президента України Петра Порошенка від 18 травня 2019 року. В Україні День батька відзначається в третю неділю червня.

«День батька встановлений із метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей», - говорилося в указі.

У третю неділю червня це свято, крім України, відзначають у наступних країнах: Південна Африка, Аргентина, Канада, Чилі, Кот-д'Івуар, Куба, Франція (із 1968 р), Гаїті, Гонконг, Маврикій, Індія, Ірландія, Японія, Малайзія, Мальта, Мексика, Нідерланди, Перу, Філіппіни, Великобританія, Сінгапур, Словаччина, Швейцарія, Туреччина, Венесуела.

Перш ніж президент підписав указ, Кабмін ухвалив рішення про введення святкування Дня батька в Україні.

Також православні сьогодні відзначають День Святої Трійці.

Нагадаємо, ВР пропонує дозволити чоловікам брати оплачуваний декрет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: