ВР пропонує дозволити чоловікам брати оплачуваний декрет

Читать на русском
Депутатам пропонують ухвалити законопроект, який дозволить чоловікам брати 10-денну оплачувану відпустку після народження дитини.
Ілюстративне фото.Фото «Про Львів».

Депутатам пропонують ухвалити законопроект №10099 «Про внесення змін до статті 17 закону України «Про відпустки», який дозволить чоловікам брати 10-денну оплачувану відпустку після народження дитини.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті парламенту.

На думку авторів, це дозволить батьку проводити перший період після народження дитини із сім’єю, сприятиме догляду за новонародженим, а також рівним можливостям у процесі адаптації до ситуації, викликаної народженням дитини.

У пояснювальній записці зазначається, що згідно з дослідженням міжнародної організації Save the Children, Україна перебуває на 78-му місці серед країн світу за рівнем материнського комфорту. Можливість отримання такої відпустки передбачена в законодавстві багатьох європейських країн.

Нагадаємо, Рева розповів про права на декретні виплати та відпустку.

Тим часом у Мін'юсті відзвітували про видачу «пакунків малюка».

Як писало «Слово і Діло», щоб заохотити батьків мати більш ніж одну дитину, Кабінет міністрів вирішив із 1 квітня запровадити доплати багатодітним сім'ям у розмірі 1700 грн на дитину, починаючи з третьої.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: