День вишиванки в Україні: хто з політиків причепурився до свята

Читать на русском

Свої фото у вишиванці оприлюднили обраний президент Володимир Зеленський, прем'єр Володимир Гройсман та народні депутати.
Слово і Діло

В Україні сьогодні, 16 травня, святкують День вишиванки (його відзначають у третій четвер травня). Свято з'явилося в 2006 році й досить швидко стало популярним не лише в нашій країні, але й у всьому світі.

Відзначатимуть День вишиванки в багатьох містах України. Наприклад, у Києві сьогодні вранці вже відбувся показ вишиванок «ВишиванкаDAY». У Львові відбудеться Фестиваль вишиванки, який почнеться масовою ходою. Парад вишиванок вібудеться в Запоріжжі, а в Харкові хочуть поставити рекорд із масового виконання гопака.

Українські політики не залишаються осторонь. «Слово і Діло» подивилося в соціальних мережах, хто з них одягнув сьогодні вишиванку.

Зі святом всіх привітав обраний президент Володимир Зеленський. «Вишиванку не забув, поголитися забув! Не забудьте привітати всіх», – написав він. У Зеленського сьогодні подвійне свято: Верховна рада призначила його інавгурацію на 20 травня.

Вранці на Поштовій площі в Києві у вишиванці прогулявся прем'єр-міністр Володимир Гройсман, він також пофотографувався з усіма охочими.

До флешмобу долучилися Міністерство інфраструктури України, Державне бюро розслідувань, Міністерство закордонних справ, Міністерство молоді та спорту. Свої фото у вишиванці оприлюднили віце-прем'єр Павло Розенко та в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Найвища концентрація вишиванок, звичайно ж, у Верховній раді України. Народні депутати під час перерви зробили гарне групове фото, але не соромилися й індивідуально вихвалятися.

З представників місцевої влади у вишиванці ми помітили столичного мера Віталія Кличка, мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, міського голову Львова Андрія Садового та голову Волинської обласної адміністрації Олександра Савченка.

Дивіться, як політики відсвяткували День вишиванки минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: