Мати Кольченка відвідала сина в російській колонії

Читать на русском
Мати українського політв'язня Олександра Кольченка протягом трьох діб перебувала із сином в колонії в Копійську Челябінської області РФ.

Мати українського політв'язня Олександра Кольченка протягом трьох діб перебувала із сином в колонії в Копійську Челябінської області РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила племінниця Кольченко Анастасія, передає «Слово і Діло».

За її словами, 10 червня мати політв'язня вийшла із колонії після довгострокового побачення, яке тривало три доби. Це була їхня п'ята зустріч у неволі.

«Саша почуває себе добре, як завжди, ні на що не скаржиться. Дуже чекав цієї зустрічі, щоб згадати смак домашньої їжі, приготованої руками мами. Російські ЗМІ практично не читає, крім «Нової газети», з якої і нині вирізають і зафарбовують статті з «забороненою інформацією», - написала Анастасія.

Дівчина зазначила, що Кольченко ставив багато запитань про сім'ю, друзів, ситуацію в світі, про Україну і Крим.

«Коли потепліло, почав частіше ходити на прогулянки, грати в волейбол і просто ходити в спортзал. Разом з адвокатом збирається писати клопотання про зміну режиму утримання. Також передає всім привіт і просить писати листи», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні минулого року Кольченко провів 3 дні в штрафному ізоляторі за «недотримання форми одягу».

Як повідомлялося, Кольченко і Сенцов були затримані спецслужбами РФ в травні 2014 року в Криму. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Влітку 2015 року Кольченко був засуджений до 10 років колонії суворого режиму, Сенцов - до 20 років. Обидва заперечують свою провину.

Раніше Кольченко написав листа Сенцову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: