Кольченко просить про зустріч з українським консулом та омбудсменом

Читать на русском
Кольченко також повідомив, що почав отримувати для ознайомлення акти про вилучення з надісланої йому кореспонденції листів на іноземній мові.

Утримуваний в Росії політв'язень Олександр Кольченко, який перебуває в колонії в Челябінській області РФ, написав заяви, в яких висловив бажання зустрітися з консулом України в Єкатеринбурзі і уповноваженою Верховної Ради з прав людини.

Про це повідомляється в листі, який зі слів Кольченко записали адвокати Уральської правозахисної групи під час відвідування ув'язненого. Лист оприлюднено на Facebook, пише «Слово і Діло».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«Під час зустрічі з адвокатом мною написані заяви на ім'я начальника НК-6 Тордова Д.М. про зустріч з консулом України в м Єкатеринбурзі Закраявською Г.І. і уповноваженою з прав людини України Денісовою Л.Л., які будуть передані мною через адміністрацію начальнику колонії», - йдеться в листі.

Також Кольченко повідомляє, що на момент написання листа продовжує перебувати в медчастині, де його продовжують годувати під наглядом лікарів, а після кожного прийому їжі перевіряють вагу, тиск, температуру і пульс.

«Моя сьогоднішня вага 63 кілограми. Відчуваю себе добре», - зазначив він.

Кольченко також повідомив, що почав отримувати для ознайомлення акти про вилучення з надісланої йому кореспонденції листів на іноземній мові. Вилучення мотивується відсутністю перекладу на російську мову - адміністрація колонії діє виходячи з того, що Кольченко є громадянином Росії. Сам він заявляє, що вважає себе громадянином України.

«В особовій справі є паспорт громадянина Росії на моє ім'я, але я в отриманні паспорта розписуватися відмовився, так як вважаю себе громадянином України», - підкреслив він.

Лист датований 26 червня. На момент написання Кольченко знаходився в медсанчастині колонії в м Копейськ.

Раніше стало відомо, що Кольченко дозволили побачення з матір'ю.

Нагадаємо, матері Сенцова і Кольченка звернулися до Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: