Президент зустрівся із сім'ями моряків, затриманих в Керченській протоці

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський в п’ятницю, 14 червня, зустрівся з родинами моряків, затриманих торік біля Керченської протоки.

Президент Володимир Зеленський в п’ятницю, 14 червня, зустрівся з родинами моряків, затриманих торік біля Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

Трибунал ООН підтримав Україну. Чи відпустить РФ моряків на волю?25 травня Міжнародний трибунал із морського права зобов'язав Росію звільнити українських моряків і повернути захоплені судна.

«Глава держави наголосив, що тримає ситуацію на контролі. Він також нагадав про рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права у цій справі», - зазначили в АП.

«Ми впевнені, що ті кроки, які ми зараз робимо, найближчим часом дадуть нам можливість повернути моряків», – сказав Зеленський.

Також зазначається, що на зустрічі піднімалося питання забезпечення житлом.

Крім того, президент висловився з приводу законопроекту про надання полоненим морякам статусу учасників бойових дій.

«Президент наголосив, що через недієздатність чинної Верховної ради ухвалення цього документа на нинішньому етапі неможливе. Він висловив переконання, що законопроект розглянуть народні депутати вже нового скликання», - підсумували в прес-службі.

25 травня Трибунал ООН в Гамбурзі, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну.

Також суд вимагає від Росії звільнити три затримані українські кораблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: