Кримськотатарського активіста Бекірова перевели до медчастини СІЗО

Читать на русском
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російські силовики затримали в Криму за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, перевели у медчастину СІЗО Сімферополя.

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російські силовики затримали в Криму за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, перевели до медчастини СІЗО Сімферополя.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російського журналіста Антона Наумлюка у Facebook.

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

Напередодні адвокат політв'язня повідомив про погіршення стану здоров'я Бекірова, а також про те, що працівники СІЗО на це не реагують.

«Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному обігу зброї і незаконній передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин, перевели з камери в медчасанчастину ізолятора», - повідомив Наумлюк.

Адвокат Іслям Веліляєв після відвідування в СІЗО Сімферополя Бекірова 18 березня заявив, що стан політв'язня поганий. Політв'язень заявив, що якщо його не переведуть у медчастину СІЗО, він збирається оголосити голодування.

Після цієї заяви український омбудсмен Людмила Денісова надіслала звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо стану здоров’я Едема Бекірова, у якому закликала забезпечити політв'язня необхідною медичною допомогою.

Нагадаємо, 19 грудня 2018 року Бекірова звинуватили в нібито незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ). Пізніше стало відомо, що Бекіров може померти в СІЗО. Він є інвалідом першої групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: