Назвали терміни рішення КСУ щодо розпуску Ради

Читать на русском
Рішення Конституційного суду щодо законності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів очікується раніше, ніж через місяць.

Рішення Конституційного суду щодо законності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів очікується раніше, ніж через місяць.

Про це в перерві засідання суду у вівторок, 11 червня, сказав представник президента в КСУ Федір Веніславський, повідомляє «Слово і Діло».

Розпуск Ради: які лазівки використала ВР та чи може КСУ скасувати вибориКСУ сьогодні, 11 червня, розпочав розгляд указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Ради.

«Закон про Конституційний суд України дає на ухвалення рішення із цього питання місяць. Тобто можемо прогнозувати, що не пізніше 29 червня 2019 року має бути рішення суду, але ми очікуємо його швидше, ми не зацікавлені в затягуванні процесу якимось чином», - сказав Веніславський.

Він також заявив, що не може прогнозувати ситуації, за якої президентський указ буде визнаний неконституційним: «Ми не допускаємо можливості визнання указу неконституційним».

«Переконаний, що підстав для визнання неконституційним указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту немає», - сказав Веніславський.

Він зазначив, що сьогодні рішення суду точно не буде.

Відповідаючи на питання про те, з якою метою приходив до суду президент Зеленський, Веніславський повідомив, що Конституційний суд вирішив проводити слухання за участю представників суб'єкту права на конституційне подання і органу, який видав указ, тобто, за участю президента.

«Безпосередньо в запрошенні на ім'я президента України, яке було адресовано із підписом голови КС, президент був запрошений до участі в засіданні Конституційного Суду України.... Президент з'явився... і він скористався своїм правом і заявив клопотання про те, щоб суд слухав справу в його відсутності при представництві його інтересів представником президента в КС... на цьому він вважає свою місію виконаною, щоб не здійснювати тиск на суд», - пояснив Веніславський.

Раніше в КСУ, де розглядають указ Зеленського про розпуск ВР, повідомили про мінування будівлі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: