Грибаускайте виступила в парламенті з останнім посланням на посаді президента

Читать на русском
Грибаускайте, термін повноважень якої завершується 12 липня, у своєму останньому річному посланні до парламенту застерегла від співпраці з ворожими державами.

Президентка Литви Даля Грибаускайте, термін повноважень якої завершується 12 липня, у своєму останньому річному посланні до парламенту застерегла від співпраці з ворожими державами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Delfi.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

«Незрілі політичні рішення і заяви про співпрацю з ворожими державами можуть стати повзучими загрозами, які перетворять нас на заручників, коли доведеться вибирати між поганим і дуже небезпечним», - сказала вона.

Говорячи про синхронізацію електромереж Балтійських країн з континентальною Європою, президентка зазначила, що з енергетикою дедалі частіше пов'язаний і політичний вплив.

«З Єврокомісією ми вже підписали політичну угоду по синхронізацію електромереж Балтійських країн з мережами Західної Європи, а в цьому місяці ми підпишемо остаточну, більш детальну угоду, в Брюсселі, коли я буду на засіданні Ради керівників ЄС. Тож давайте не будемо озиратися назад, на Схід, оскільки ми прекрасно знаємо, що в кільці БРЕЛЛ (Білорусь, Росія, Естонія, Латвія, Литва) з московської диспетчерської йде не лише електрика, а й політичний вплив», - сказала Грибаускайте.

Як відомо, кандидатуру Далі Грибаускайте розглядають на посаду президента Європейської ради.

Нагадаємо, раніше ми писали, які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: