У Греції президент розпустив парламент та оголосив дострокові вибори

Читать на русском
У Греції президент країни Прокопіс Павлопулос оголосив про розпуск парламенту країни та дострокові парламентські вибори.

У Греції президент країни Прокопіс Павлопулос оголосив про розпуск парламенту країни та дострокові парламентські вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указі на сайті парламенту Греції.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

Згідно з конституцією країни, нові вибори повинні відбутися протягом 30 днів з моменту розпуску парламенту. Таким чином вибори відбудуться 7 липня 2019 року.

Передбачається, що у новому складі на перше засідання парламент Греції збереться 17 липня, під час якого депутати складуть присягу. Потім передбачається процедура формування президії парламенту, де відбудеться обрання нового голови, його заступників і секретарів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас після того, як стало відомо, що очолювана ним партія Коаліція радикальних лівих сил поступається на виборах в Європейський парламент опозиційній «Нової демократії», оголосив про проведення в країні дострокових парламентських виборів.

За даними Міністерства внутрішніх справ Греції після підрахунку майже 40% бюлетенів, «Нова демократія» набирає 33,32% голосів і може отримати 7 місць в Європарламенті, а правляча «Сіріза» - 23,89% (6 місць).

Раніше парламент Греції провалив вотум недовіри уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: