Вибори в Казахстані: оголосили дані офіційних екзит-полів

Читать на русском
У Казахстані оголосили дані офіційних екзитполів – опитувань біля виборчих дільниць.
Про це повідомляє Радіо Азаттик.

У Казахстані оголосили дані офіційних екзитполів – опитувань біля виборчих дільниць.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Азаттик.

У Казахстані відбулися вибори і мітингиПоліція затримала близько 500 осіб в день позачергових президентських виборів у Казахстані. Затримання проводилися у столиці Казахстану Нур-Султані та в Алмати - за участь у несанкціонованих мітингах.

Відповідно до першого опитування - науково-дослідного центру «Молодь» - кандидат «партії влади» «Нур Отан» і чинний президент Касим-Жомарт Токаєв набрав найбільшу кількість голосів - 69,94 відсотка. Згідно з другим, проведеним інститутом «Когамдик пiкiрi», за нього проголосували 70,13 відсотка виборців.

Дані «Молоді» свідчать, що на другому місці - Аміржан Косанов, висунутий рухом «Ұлт тағдири» (14,96 відсотка). Дані «Когамдик пiкiрi» свідчать, що у нього - 15,39 відсотка.

Як відомо, згідно з даними Центрвиборчкому, офіційна явка виборців склала 77,4 відсотка.

Нагадуємо, вибори президента 9 червня стали шостими в новітній історії Казахстану і четвертими достроковими. У них вперше за 30 років в якості кандидата не брав участі екс-президент Нурсултан Назарбаєв.

Одночасно з голосуванням в Алмати, Нур-Султані і Шимкенті проходили акції протесту, учасники яких, зокрема, закликали бойкотувати вибори. Поліція затримала близько 500 осіб в день позачергових президентських виборів в Казахстані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: