Греки вийшли на загальнонаціональний страйк

Читать на русском
Авіадиспетчери проведуть чотиригодинний страйк в середині дня, що призведе до затримки або скасування понад 150 рейсів.

У Греції працівники по всій країні вийшли на загальнонаціональний страйк проти нових заходів жорсткої економії.

Про це повідомляє Ekathimerini, передає «Слово і Діло».

Перед запланованим на 18 травня голосуванням у парламенті за нові заходи економії журналісти, працівники поромів, громадського транспорту і медустанов оголосили масові страйки.

Державні лікарні функціонують тільки для невідкладної допомоги, громадський транспорт не працює взагалі.

Повідомляється, що авіадиспетчери проведуть чотиригодинний страйк в середині дня, що призведе до затримки або скасування понад 150 рейсів.

Крім того, участь у чотириденному страйку, що почався 16 травня, беруть також моряки, які залишили пороми, що обслуговують грецькі острови і материк.

Обмеження соцгарантій і досвід Греції: до чого може призвести пенсійна реформа від МВФЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, у чому небезпека проведення пенсійної реформи під керівництвом МВФ.

18 травня в грецькому парламенті має відбутися голосування щодо посилення заходів економії, які передбачають зменшення пенсій і підвищення податків. Уряд очікує схвалення законопроектів, що має відкрити Греції шлях до отримання нового траншу фінансової допомоги.

Нагадаємо, у квітні глава МВФ Крістін Лагард закликала реструктуризувати держборг Афін, інакше МВФ відмовить Греції фінансової допомоги.

У травні Греція і представники іноземних кредиторів погодили проект реформ, що відкрило країні шлях до нових траншам від Міжнародного валютного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: