Зеленський дав нову посаду Абромавичусу

Читать на русском
Ексміністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса призначили членом наглядової ради державного концерну Укроборонпром.

Ексміністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса призначили членом наглядової ради державного концерну «Укроборонпром».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указі президента №402 Володимира Зеленського від 12 червня.

Без портфеля: в яких міністерствах найчастіше змінювалися міністриСкільки міністрів було в Україні за роки незалежності та які нові Міністерства з’явилися в уряді, а які були ліквідовані.

«Призначити Абромавичуса Айвараса членом наглядової ради державного концерну «Укроборонпром» (за згодою)», - йдеться в указі.

Відзначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

За даними концерну, наглядова рада є вищим органом управління «Укроборонпрому«, до її повноважень входить затвердження стратегії розвитку і напрямів діяльності концерну, здійснення контролю за виконанням концерном та його учасниками покладених на них завдань, затвердження напрямів діяльності концерну, визначення інвестиційної політики.

Також Наглядова рада контролює ефективне використання і збереження об’єктів держвласності, провадження фінансово-господарської діяльності концерну.

23 травня Абромавичус заявив, що обговорював з президентом Зеленським своє можливе призначення.

За його словами, він хотів би працювати в уряді чи на держпідприємстві, але не в АП чи парламенті.

Нагадаємо, в лютому 2016 року міністр економіки Абромавічус заявив про свою відставку. Коли у нього запитали про причини, він сказав, що не хоче, щоб на нього тиснули окремі політики. Зокрема, тоді прозвучало прізвище Кононенко.

В 2019 Абромавічус працював в команді кандидата в президенти Володимира Зеленського в якості радника і експерта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: