Суд зобов'язав екс-міністра економіки спростувати заяву на адресу Кононенка

Читать на русском
Суд визнав заяву Абромавичуса такою, що паплюжить честь, гідність і ділову репутацію Кононенка.

Колишнього міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса апеляційний суд Києва зобов'язав спростувати заяву на адресу депутата від БПП Ігоря Кононенка.

Таке рішення суд ухвалив 28 вересня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Суд визнав заяву Абромавичуса такою, що паплюжить честь, гідність і ділову репутацію Кононенка.

Попри судовий процес, обвинувачений у незаконному впливі Пасішник полетів на КанариФігурант скандалу з екс-міністром економіки Айварасом Абромавичусом Андрій Пасишник полетів відпочивати на іспанські острова, забувши про суд.

За рішенням суду, Абромавичус має спростувати заяву за свій рахунок таким самим чином, як була поширена ця інформація раніше. Як відомо, запис прес-конференції був оприлюднений на Youtube-каналі Міністерства економіки. Крім того, суд стягнув з Абромавичуса на користь Кононенка 551 грн судового збору.

Сам Абромавичус і його адвокати вважають це обмеженням свободи політичної дискусії.

Нагадаємо, йдеться про виступ на прес-конференції в лютому 2016 року, коли Абромавичус оголосив про свою відставку через тиск із боку Кононенка.

За рішенням суду, спростувати необхідно такі слова: «Будучи представником політичної влади, яка висунула мене на посаду міністра, в останні місяці він (Кононенко) зробив багато, щоб блокувати мою роботу й роботу всього Міністерства. Спочатку підконтрольні депутати Кононенка від БПП розробили постанову про мою відставку, передали її партії «Відродження», і ті в результаті за кілька місяців зібрали аж 18 голосів. Упродовж року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду генерального директора «Укрхімтрансаміаку». Конененко, маючи безпосередній інтерес до цієї компанії, де замість того, щоб скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які в підсумку спільно керують цим підприємством. Депутат від БПП, підконтрольний Кононенку, тиснув на призначення в «Укрзовнішінформ», підприємства порошкової металургії, Національне агентство акредитації України та низку інших підприємств.

Абромавичус став незалежним директором Союзу українських підприємцівЕкс-міністр економічного розвитку і торгівлі України з Литви Айварас Абромавічус увійшов до складу ради директорів Союзу українських підприємців в якості незалежного директора.

Кульмінацією цього кадрового свавілля й бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого заступника в Міністерстві економіки, який відповідатиме за «Нафтогаз» та інші державні підприємства. Кандидат, як наслідок, 2 дні тому приніс повний пакет документів для призначення й заявив: «Я ваш новий заступник. 2 в команді Кононенка й моя кандидатура узгоджена нагорі». Після цього мені був дзвінок з Адміністрації президента з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а так само ще одну на посаду заступника міністра з оборони...».

Адвокат Абромавичуса поки не знає, чи оскаржуватиме це рішення у Вищому спеціалізованому суді.

За даними ЗМІ, Ігор Кононенко – давній бізнес-партнер Петра Порошенка. Також Кононенка охрестили «сірим кардиналом фракції БПП».

У серпні в рамках досудового розслідування кримінального провадження детективи Національного антикорупційного бюро провели допит Ігоря Кононенка.

Проте в НАБУ відмовилися озвучити деталі справи, в рамках якої допитували Кононенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: