Парубій підписав закон із процедурою імпічменту президента

Читать на русском
Спікер Верховної ради України від 12 червня підписав законопроект про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної ради України.

Спікер Верховної ради України від 12 червня підписав законопроект №1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому передбачена процедура імпічменту президента.

Про це голова парламенту написав у своєму Twitter в середу, 12 червня, передає «Слово і Діло».

Імпічмент президента: чи можливо застосувати процедуру на практиціНародні депутати ухвалили законопроект, в якому передбачене положення про запровадження процедури імпічменту президента.

Голова ВР зазначив, що документ був переданий на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

«Сьогодні підписав закон України №1098 «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та передав його на підпис президенту України», - написав спікер.

Нагадаємо, парламент 6 червня схвалив у другому читанні законопроект №1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому передбачена процедура імпічменту президента. За документ проголосували 279 парламентарів.

Відповідно до закону, спеціальна тимчасова слідча комісія ВР - це колегіальний тимчасовий орган Ради, який утворюється у складі нардепів, спеціального прокурора і спеціальних слідчих, завданням якого є проведення розслідування обставин вчинення президентом України державної зради або іншого злочину, викладених у підписаному більшістю нардепів від конституційного складу Ради поданні про ініціювання питання про усунення президента з посади в порядку імпічменту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: