Рада ухвалила закон із процедурою імпічменту: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України ухвалила закон «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної ради України», в якому передбачена процедура імпічменту президента. «Слово і Діло» розбиралося, хто з народних депутатів підтримав закон у другому читанні та в цілому.

Закон підтримали 279 народних депутатів, двоє утрималися (Олександр Третьяков і Віктор Балога), не голосували – 72. При цьому кнопку «проти» не натиснув ніхто.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 93 голоси на користь закону, один депутат утримався, 18 – не голосували. З «Народного фронту» «за» виступили 67 членів фракції, 7 – не голосували, 6 – були відсутні.

З «Опозиційного блоку» закон підтримали 26 народних депутатів (8 – не голосували, 4 – були відсутні), із «Самопомочі» – 13 голосів «за» (3 – не голосували, 9 – були відсутні), з «Відродження» – 9 «за» (12 – не голосували, 4 – були відсутні), з Радикальної партії – 14 «за» (3 – не голосували, 4 – були відсутні), з «Батьківщини» – 17 «за» (3 були відсутні).

Група «Воля народу» дала лише один голос на користь закону про ТСК, більшість її членів не голосували. Ще 39 голосів дали позафракційні депутати.

Нагадаємо, Верховна рада не змогла включити до порядку денного законопроект про імпічмент президента, автором якого є Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: