У Чермалику будинки мирних жителів потрапили під обстріли – ОБСЄ

Читать на русском
На південно-східній околиці Чермалика, Донецька область, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували пошкодження внаслідок обстрілів будинків мирних жителів.

На південно-східній околиці Чермалика (Донецька область) спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували пошкодження внаслідок обстрілів будинків мирних жителів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у звіті СММ.

Динаміка обстрілів ООС: 438 порушень режиму припинення вогню в квітніЗ 22 квітня до 26 травня було зафіксовано 438 обстрілів на Донбасі з боку бойовиків. Це вдвічі більше, ніж місяцем раніше.

Зазначається, що спостерігачі бачили два отвори в одноповерховому будинку - у північній зовнішній стіні та в зовнішній віконній рамі на тій же стороні будівлі. Вони також помітили, що куля зачепила по дотичній купу цегли, складену перед згаданим вікном.

«За їхньою оцінкою, усі пошкодження виникли нещодавно в результаті вогню зі стрілецької зброї. Жінка, яка представилась власницею цього будинку, повідомила членам патруля Місії про те, що почула вогонь зі стрілецької зброї, коли ввечері 4 червня була вдома разом із чоловіком», - йдеться в звіті.

Крім того, за 60 м на південь від згаданого будинку, команда СММ бачила отвір у південній зовнішній стіні сараю.

«За оцінкою спостерігачів, пошкодження утворилось недавно в результаті вогню зі стрілецької зброї. Чоловік, який представився власником цього будинку, повідомив про те, що чув вогонь зі стрілецької зброї вночі 8 червня, коли був удома», - заявляє СММ.

Нагадаємо, 16 червня 2019 року має розпочатися процес розведення сил у Станиці Луганській за умови дотримання повного припинення вогню.

Також у ОБСЄ розповіли, як отримують нові паспорти на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: