В ОБСЄ розповіли, як отримують нові паспорти на Донбасі

Читать на русском
У новому звіті представники ОБСЄ розповіли, як отримують нові паспорти українці на Донбасі
Жителі Донбасу подають заявки на паспорти ЛДНР, щоб в майбутньому отримати російські паспорти, кажуть в ОБСЄ.

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ розповіли в звіті, як жителі непідконтрольних українському уряду територій Донбасу подають документи на отримання паспортів «ЛДНР» і Росії.

Як пише «Слово і Діло», зокрема, 6 червня в Антрациті спостерігачі ОБСЄ бачили приблизно 50 осіб (різного віку і статі), які стоять в черзі біля будівлі на вулиці Пушкіна.

Мексиканський серіал: видача російських паспортів в ОРДЛО займе десятиліттяВ існуючій реальності видача російських паспортів на тимчасово окупованих територіях триватиме роки і десятиліття.

«Жінка (приблизно 50 років), яка керувала чергою, повідомила СММ, що люди стоять в черзі, щоб подати документи для отримання паспортів Російської Федерації і «ЛНР», - йдеться в звіті.

А 7 червня під Докучаєвськом (непідконтрольний Києву, 30 км на північний захід від Донецька) члени патруля місії бачили 4 людини (2 жінки у віці приблизно 30 і 40 років і 2 чоловіків близько 30 і 60 років), які очікували біля будинку №19 на вул. Незалежності України.

Усі вони розповіли представникам СММ, що подають заявки на отримання паспортів "ДНР», щоб в майбутньому вони змогли подати документи для отримання російських паспортів.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощення отримання громадянства РФ для жителів самопроголошених Луганської і Донецької «народних республік».

Після цього в «ЛНР» почали відкривати пункти прийому документів на російські паспорти.

У Конгресі США указ Путіна засудили, а спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що в США ніколи не визнають російські паспорти для жителів Донбасу і анексованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: