В АП прокоментували кримінальні провадження через заяви щодо Донбасу

Читать на русском
Прес-секретар президента зазначила, що в АП здивовані відсутністю реакції Луценка на візити депутата Верховної ради Юрія Бойка і Віктора Медведчука в РФ.

В Адміністрації президента прокоментували три кримінальні провадження, які відкрив генеральний прокурор Юрій Луценко у відповідь на заяву голови української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми.

Про це заявила прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, передає «Слово і Діло».

Так, у Зеленського не розуміють, якими підставами керувався голова ГПУ, коли відкривав провадження.

«Ми не розуміємо, якими підставами керувався генеральний прокурор, коли відкривав ці справи. Адже минулого разу голова української делегації пояснив всі питання так званої економічної блокади на Донбасі і щодо обстрілів у відповідь», - заявила Мендель.

Прес-секретар президента зазначила, що в АП здивовані відсутністю реакції Луценка на візити депутата Верховної ради Юрія Бойка і Віктора Медведчука в РФ.

«Нас дивує, що генпрокурор не відреагував на те, що народний депутат Юрій Бойко і Медведчук уже двічі їздили в країну-агресор і там зустрічалися з представниками РФ і найбільшої держкомпанії. Немає жодних правових рішень із цього приводу», - підкреслила вона.

Нагадаємо, 7 червня ГПУ завела справи після резонансних заяв щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: