Парубій не надав КСУ список членів коаліції

Читать на русском
У Конституційному суді так і не отримали від спікера Ради список депутатів, які перебувають в коаліції.

Конституційний суд попросив голову Верховної Ради Андрія Парубія надати список депутатів, які складають коаліцію, однак спікер ВРУ так його і не надав.

Про це 11 червня пише «Слово і Діло» з посиланням на заяву судді Віктора Кривенка, який виступив доповідачем у справі.

Повідомляється, що в КСУ цікавилися складом коаліції після 18 лютого 2016 року, для чого і відправили відповідний запит спікеру парламенту.

«Під час підготовки матеріалів справи до розгляду з метою забезпечення об'єктивного розгляду справи... був направлений запит до голови ВР з проханням надати список депутатів, які сформували коаліцію, склад ради коаліції, інформацію про зміни в складі в коаліції, заяви про вихід з коаліції депутатських фракцій...», - повідомив Кривенко.

Суддя додав, що Парубій надав КСУ запитані матеріали, однак списки депутатів, які складають коаліцію, не надіслав.

«Голова Верховної Ради Андрій Парубій надав запитувані матеріали, за винятком: інформації про зміни у складі коаліції в зв'язку з виходом з неї депутатських фракцій Самопоміч, фракції Радикальної партії і політичної партії об'єднання Батьківщина, матеріали діяльності Ради коаліції за період з 18 лютого 2016 року за нині, список депутатів, які входили до депутатських фракцій, які були в складі коаліції після 18 лютого 2016 року. Наголошую, ці матеріали не були спрямовані на адресу КСУ», - заявив він.

Нагадаємо, раніше спікер ВРУ Андрій Парубій зайнявся підрахунком членів коаліції. Він дійшов висновку, що після виходу партії Народний фронт з коаліції, в ній залишалося 227 депутатів.

До цих підрахунків його підштовхнув розпуск президентом Володимиром Зеленським парламенту, після того, як в ньому не була сформована нова коаліція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: