Зеленський заявив про намір особисто відвідати КСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський намір завтра, 11 червня, особисто бути присутнім на засіданні Конституційного Суду України.

Президент Володимир Зеленський має намір завтра, 11 червня, особисто бути присутнім на засіданні Конституційного Суду України, де відбудеться розгляд справи про законність його указу про розпуск парламенту восьмого скликання.

Про це Зеленський повідомив під час відеозвернення, опублікованого на його сторінках в соцмережах, передає «Слово і Діло».

«Завтра Конституційний суд України розглядатиме питання розпуску парламенту. Мене запросили на це засідання. І це буде вперше за 28 років історії незалежної України, коли президент прийде на засідання Конституційного суду. Саме так і буде, а не навпаки, коли «хазяїн викликає своїх слуг, своїх суддів до себе в кабінет». Обов'язково буду», - запевнив глава держави.

Він висловив упевненість у своїй позиції і нагадав, чому розпускав парламент.

«Ми впевнені в нашій юридичній позиції, але найголовніше - це моя позиція як президента: Коли я розпускав парламент, це був і є величезний запит українського народу. Воля народу, я завжди буду її захищати. Я вас підтримую і завтра буду відчувати вашу підтримку», - сказав президент.

Зеленський нагадав, що засідання має розпочатися о 10 годині ранку 11 червня.

Раніше Зеленський зустрівся з головою Антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: