В «Укренерго» готуються до запуску нового енергоринку

Читать на русском
Для врегулювання проблемних питань, пов'язаних зі стислими термінами підготовки до запуску ринку електроенергії, необхідно провести нараду, кажуть у компанії.

Укренерго веде підготовку до введення нового ринку електроенергії з 1 липня.

Як повідомляється в листі компанії, опублікованому у вівторок, 11 червня, нардепом Олександром Домбровським, Укренерго запрошує представників влади на спільну нараду. Зокрема, лист направлено на адресу голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксани Кривенко, пише «Слово і Діло».

«Беручи до уваги стислі часові рамки, які залишаються для вирішення названих проблем (введення нового ринку електроенергії заплановано на 1 липня 2019 року), пропоную провести спільну нараду з вашою участю і за участю керівництва НКРЕКП з метою обговорення та врегулювання цих питань», - написав голова Укренерго Всеволод Ковальчук.

Як відомо, нова модель ринку електроенергії повинна бути введена з 1 липня.

5 червня Кабмін прийняв необхідні рішення для запровадження ринку. Гройсман запевнив, що ринок буде запущений вчасно, а тарифи для населення не зростатимуть.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує відкласти запуск ринку електроенергії на рік.

Відзначимо, запуск нового ринку електроенергії є умовою програми співпраці України з МВФ, а також надання макрофінансової допомоги від ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: