У Білій Церкві відновили водопостачання

Читать на русском
Таке рішення прийняли за результатами аналізу проб води з річки Рось в місцях питного водозабору міста.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Біла Церква вирішила запустити насосно-фільтрувальну станцію міста з 20:00.

Про це повідомив прес-центр ДСНС, пише «Слово і Діло».

«Рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Біла Церква вирішено з 20-ї години 10 червня відновити роботу насосно-фільтрувальної станції м. Біла Церква», - повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Відзначають, що держпідприємство Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ провело аналіз проб води з річки Рось в місцях питного водозабору Білою Церквою.

Лабораторні дослідження провели методом газової хроматографії за 131 показником, з них - 13 відносяться до категорії пріоритетних, згідно з Водною рамковою директивою ЄС 2000/60/ЄС.

«Перевищень нормативних концентрацій, встановлених ДСТУ 4808:2007 Джерела централізованого питного водопостачання, і екологічних нормативів якості не виявлено», - поінформували в Держслужбі.

Напередодні повідомлялося, що в селі Збаржівка Вінницької області в річку Рось перекинулася вантажівка з хімічними препаратами, унаслідок чого загинули риба і всі мешканці водойм. Прийнято рішення про припинення водопостачання в місті Біла Церква з 23:00. Пізніше стало відомо, що хімікати, якими забруднили річку, були вкрадені.

У зв'язку із забрудненням води в Білій Церкві та Умані ввели аварійний режим водопостачання.

Сьогодні прем'єр-міністра Володимир Гройсман повідомив, що загроза отруєння хімікатами, що потрапили в річку Рось, минула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: