Кривенко провалив обіцянку домагатись ухвалення закону про вільне володіння зброєю

Читать на русском
Народний депутат Віктор Кривенко не подав жодної законодавчої ініціативи про вільне володіння зброєю.
Віктор Кривенко

Народний депутат України Віктор Кривенко провалив обіцянку про те, що впроваджуватиме зміни до законодавства щодо вільного володіння зброєю.

Таку обіцянку він дав 21 листопада 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми за внесення змін до Конституції про те, що народ має право на повстання. Як в американській Конституції. Щоб влада знала, що народ має право на повстання. Також виступаємо за вільне володіння зброєю, й будемо це впроваджувати», – сказав він під час одного з ефірів.

Тим не менш нардеп не подав жодного законопроекту щодо вільного володіння зброєю.

Ще в грудні 2014 року у Верховній раді були зареєстровані два законопроекти «Про цивільну зброю та боєприпаси» та «Про вогнепальну зброю цивільного призначення» авторства інших депутатів. Станом на 4 червня 2019 року ці законопроекти не розглядалися в парламенті.

Відзначимо, що балотуючись на посаду президента України в 2019 році, Віктор Кривенко передбачив право українців на вільне володіння зброєю й прописав це в своїй передвиборчій програмі. Зокрема, він наполягав на «забезпеченні права на володіння зброєю та збройний самозахист з урахуванням світового досвіду».

Відповідно, можна зробити висновок, що нардеп дотримується своїх ідей, проте так і не реалізував їх у законотворчості. Тому його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кривенко дав 49 обіцянок, з яких 30 виконав, а 10 – провалив. До кінця каденції йому потрібно реалізувати ще 9 обіцянок.

Раніше ми писали, хто з нардепів підготував більше за всіх ініціатив у травні.

Також ми аналізували невиконані обіцянки Кривенка на момент, коли він балотувався в президенти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: