Зведення ООС: бойовики за добу 26 разів порушили перемир'я

Читать на русском
На Донбасі минулої доби, 9 червня, збройні формування Російської Федерації 26 разів порушили режим припинення вогню, загиблих та поранених серед українських військових немає.

На Донбасі минулої доби, 9 червня, збройні формування Російської Федерації 26 разів порушили режим припинення вогню, загиблих та поранених серед українських військових немає.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють у прес-центрі штабу ООС у Facebook.

Динаміка обстрілів ООС: 438 порушень режиму припинення вогню в квітніЗ 22 квітня до 26 травня було зафіксовано 438 обстрілів на Донбасі з боку бойовиків. Це вдвічі більше, ніж місяцем раніше.

Зазначається, що вісім разів бойовики використали заборонені Мінськими угодами 122 мм артилерії, а також міномети калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював українських захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, обстріли велися в районі населених пунктів Водяне, Талаківка, Павропіль, Гнутове, Верхньоторецьке, Піски, Авдіївка, Березове, Невельське. Крім того, обстрілювали позиції сил ООС у районі Новоолександрівки, Зайцевого, Новолуганського.

«Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає. За даними розвідки 9 червня 10 окупантів було поранено та знищено одну одиницю військової техніки», - йдеться в повідомленні.

Крім того, від початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил два рази - у районі Піщевика та Зайцевого.

Нагадаємо, протягом доби 8 червня збройні формування Російської Федерації 22 рази порушили режим припинення вогню.

Також бойовики зірвали домовленості щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської, яке було заплановано на 16 червня

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: