Розведення сил на Донбасі зірвано – штаб ООС

Читать на русском
Згідно з домовленостями, розведення сил може бути здійснено тільки після дотримання режиму тиші.

Бойовики в суботу, 8 червня, зірвали домовленості щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській, яке було заплановано на 16 червня.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил в Facebook у неділю, 9 червня.

У штабі зазначили, що з 20:55 по 21:35 суботи сепаратисти зі стрілецької зброї обстрілювали населений пункт Станиця Луганська. Обстріл вівся з напряму окупованого населеного пункту Миколаївка.

«Зазначений факт в черговий раз демонструє небажання збройних формувань Російської Федерації і окупаційної адміністрації дотримуватися Мінських домовленостей щодо розведення сил і засобів на вказаній ділянці місцевості, яке було сплановано на 16 червня», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно з домовленостями, розведення сил може бути здійснено тільки після дотримання режиму тиші і його фіксації спостерігачами СММ ОБСЄ протягом 7 днів.

«З огляду на вищевикладене, датою наступного розведення сил і засобів на ділянці №1 Станиця Луганська, може бути 17 червня 2019 року, лише за умови збереження режиму тиші до зазначеного терміну», - відзначили в штабі ООС.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі - один український військовослужбовець отримав бойові травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: