Поліцейському, який збив дитину в Конотопі, оголошено про підозру

Читать на русском
У Конотопі оголосили підозру поліцейському, який був за кермом поліцейського автомобіля, що збив у п’ятницю, 7 червня, 10-річного хлопчика на пішохідному переході.
Фото: на месці ДТП в Конотопіfacebook.com/Наталія Науменко

У Конотопі оголосили підозру поліцейському, який був за кермом поліцейського автомобіля, що збив у п’ятницю, 7 червня, 10-річного хлопчика на пішохідному переході.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Поліції Сумської області у Facebook.

Резонансні ДТП в Україні: які обіцянки політики дають щодо розслідуваньІгор Мосійчук, зокрема, вже пообіцяв контролювати розслідування за фактом наїзду на дитину в Києві.

Водія затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

«Водію-поліцейському, який скоїв наїзд на дитину, оголошено про підозру за порушення правил безпеки дорожнього руху що спричинило тяжкі наслідки - ч. 2 ст. 286 КК України. В порядку ст. 208 КПК України він затриманий», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у місті Конотоп (Сумська область) увечері 7 червня 2019 року поліцейський автомобіль збив на пішохідному переході 10-річну дитину. Водій пройшов перевірку, яка показала, що він був тверезим.

Водночас мер Конотопа Артем Семеніхін повідомив, що автомобіль, який збив хлопчика у центрі Конотопа, числиться за начальником поліції міста та їхав на великій швидкості.

Згодом у поліції повідомили, що за наказом керівника поліції Сумщини, на період проведення службової перевірки начальник Конотопського відділення поліції відсторонений від виконання службових обовʼязків.

Як відомо, 1 червня п'ятирічний хлопчик з Переяслав-Хмельницького потрапив в реанімацію з пораненням голови, яке він отримав у дворі за місцем проживання. 3 червня хлопчик помер.

Двох поліцейських, підозрюваних у причетності до вбивства дитини з Переяслав-Хмельницького звільнили зі служби. Слідство триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: