В РНБО розповіли, коли знімуть гриф «секретно»

Читать на русском
Плани розсекретити державне оборонзамовлення України обговорювали на рівні Кабміну України.

Зняття грифу «секретно» з частини державного оборонного замовлення можливе вже у 2020 році, вважає заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Сергій Кривонос.

Про це він сказав на зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами та громадськими організаціями у Києві, пише агентство Інтерфакс-Україна, передає Слово і Діло.

«Я думаю, що з наступного року секретність буде знято», – сказав він.

Кривонос вважає, що розсекречувати чинне оборонзамовлення немає сенсу, наступне – «реально». Він зазначив, що ці плани обговорювали на рівні Кабміну України, а також із західними партнерами, зокрема зі США.

Кривонос розповів про цілі ліквідації «Укроборонпрому»Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що замість «Укроборонпрому» після його ліквідації буде створений новий державний орган.

6 березня РНБО ухвалила рішення, яким передбачено розроблення законопроєкту про внесення змін до закону України «Про державне оборонне замовлення» – у ньому має бути передбачено підвищення прозорості державних закупівель. 16 березня тодішній президент України Петро Порошенко активізував рішення.

Як відомо, «Укроборонпром» хоче продати частину заводів.

Укроборонпром об'єднує понад 100 підприємств в 5 основних галузях оборонної промисловості. Зокрема, в розробці і виготовленні зброї та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях. Також Укроборонпром має більш ніж 10 конструкторських бюро.

Нагадаємо, після корупційного скандалу із закупівлями в Укроборонпромі вирішили провести аудит, вартість якого оцінюється в п'ять мільйонів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: