Незаконне збагачення судді Вовка: НАБУ отримало доступ до речей і телефонних дзвінків

Читать на русском
Галицький райсуд Львова надав детективам Антикорупційного бюро доступ до документів, які стосуються розслідування у справі судді Павла Вовка.
Павло Вовк

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до низки документів, а також телефонних дзвінків, які здійснював голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк у період із 1 липня 2014 до 1 липня 2017 року.

Відповідні дозволи детективи Бюро отримали за рішеннями судді Галицького районного суду Львова Віталія Радченка від 17 і 19 липня, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Вовк не вказав у своїх деклараціях за 2015 і 2016 роки інформацію про користування житловим будинком площею 127,4 кв. м і земельною ділянкою площею 0,1597 га в селі Віта-Поштова в Київській області, які з 3 жовтня 2016 року зареєстровані на його колишню дружину.

Також детективи вказують, що очільник ОАСК не вказав у тих же деклараціях активи своєї колишньої дружини Світлани. Зокрема, йдеться про дохід, який вона отримала від здійснення підприємницької діяльності в 2015 році – 1 мільйон 541 тисяч 830 гривень та 2016-му – 1 мільйон 788 тисяч 400 гривень. Крім того, Вовк забув вказати, що користується автомобілем Audi Q7, який зареєстрований його на тестя.

У Бюро заявляють, що шлюб голови ОАСК розірваний рішенням Дарницького районного суду міста Києва від 12 травня 2015 року. Однак це не завадило колишньому подружжю спільно подорожувати за кордон. На думку детективів, подружжя Вовк із дітьми провело багато виїздів за кордон, що не співвідносяться з рівнем їхніх доходів.

«Органом досудового розслідування встановлено, що ані суддя Павло Вовк, ані його колишня дружина не мають достатніх офіційних доходів для придбання таких активів (земельної ділянки, житлового будинку й готівки – 30 тисяч доларів і 20 тисяч євро) і ведення такого способу життя, що може вказувати на ознаки скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 368-2 КК України (незаконне збагачення)», – йдеться в клопотаннях детективів НАБУ.

Згідно з рішеннями суду, НАБУ отримало доступ до документів, якими володіють консьєржі за місцем проживання Вовка в Києві (журналів ведення обліку відвідувачів мешканців будинку, телефонних довідників мешканців, журналів і записів щодо збору коштів із мешканців будинку). Також детективи отримали доступ до документів, у яких вказується інформація про купівлю ділянки та будинку в селі Віта-Поштова, про розірвання шлюбу, особистої справи Вовка та його досьє як кандидата до Верховного суду.

Крім того, Бюро має доступ до телефонних дзвінків голови ОАСК і його електронної пошти.

Нагадаємо, голова Окружного адмінсуду Києва прийшов до НАБУ.

Раніше в НАБУ підтвердили проведення обшуків у Окружному адмінсуді Києва. Повідомляли також про ймовірне незаконне збагачення голови суду Вовка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: