З вилученого майна скандального голови Окружного адмінсуду Києва Вовка зняли арешт

Читать на русском
Апеляційний суд Львівської області постановив, що НАБУ подавало прохання про арешт майна голови ОАСК не за місцем знаходження.
Павло Вовк

З майна голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, що було вилучене під час обшуків детективами Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування справи про можливе збагаченні голови суду, в тому числі 20 тисяч доларів і золотих злитків по 50 грамів, був знятий арешт.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду Львівської області тиждень тому, пише «Слово і Діло».

Як відомо, під тимчасовим арештом перебували 20 тисяч доларів, два золоті злитки по 50 грамів 999 проби, один злиток 50 грамів 999,9 проби, 13 золотих монет та інші речі.

Мотивуючи своє рішення, колегія зазначила, що місцем скоєння кримінальних злочинів, які розслідуються НАБУ щодо Вовка, є місто Київ. Суд вказав, що відповідно до ч. 1 ст. 218 КПК, досудове розслідування здійснюється слідчим того органу досудового розслідування, під юрисдикцією якого перебуває місце вчинення кримінального правопорушення.

Колегія додала, що клопотання про арешт майна Вовка також виготовлене детективом у Києві й відправлене до Галицького районного суду Львова з Київського відділення поштового зв'язку. Суд вказав, що постанова детектива НАБУ про визначення місця проведення службового розслідування за Львівським теруправлінням НАБУ не узгоджується з вимогами закону й суперечить змісту ст. 39, 218 КПК. Крім того, згідно з цими статтями, вирішення питання про підслідність кримінального провадження є виключною компетенцією прокурора.

Апеляційний суд Львівської області зазначив, що постанова детектива НАБУ про арешт тимчасового вилученого майна Вовка має розглядатися в Солом'янському райсуді Києва. Колегія частково задовольнила апеляцію адвоката голови ОАСК і зняла арешт із майна.

Нагадаємо, раніше суд також зняв арешт з грошей, вилучених під час обшуку НАБУ у судді ВАСУ Олега Голяшкіна, якого детективи підозрюють у незаконному збагаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: