НАБУ оскаржило доступ голови ОАСК Вовка до ухвал суду в його справі

Читать на русском
В Антикорупційному бюро подали апеляцію на рішення суду про надання доступу до постанов у справі очільника ОАСК.
Павло Вовкфото: «Слово і Діло»

Суд скасував ухвалу про надання адвокату голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка доступу до всіх рішень Солом'янського районного суду Києва в справі НАБУ про можливе незаконне збагачення та брехні в декларації його клієнта.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги представника НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 15 червня 2018 року Печерський райсуд Києва надав адвокату Вовка доступ до документів Солом'янського райсуду столиці, а саме рішень або ухвал у рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе незаконне збагачення й декларування недостовірної інформації керівником Окружного адмінсуду. Зазначений доступ був наданий у рамках справи Генеральної прокуратури, в якій Вовк визнаний потерпілим.

Не погодившись із таким рішенням, представник НАБУ подав скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Печерського райсуду про доступ. Також апелянт просить постановити нове рішення, яким відмовити в доступі адвоката Вовка в судових рішеннях Солом'янського райсуду у справі його клієнта. За його словами, зазначений доступ до документів призведе до розголошення таємниці досудового розслідування й унеможливить його здійснення через те, що голова ОАСК матиме можливість впливати на перебіг досудового розслідування й чинити тиск на учасників. Крім того, представник Бюро вказав, що адвокат і потерпілий у розумінні ст. 163 КПК України не є стороною кримінального провадження, а тому відсутні будь-які підстави для задоволення їх клопотання про доступ.

Вислухавши доводи представника НАБУ, колегія суддів ухвалила рішення задовольнити апеляцію й скасувати рішення Печерського райсуду про надання доступу. Також суд постановив нове рішення, яким відмовлено в доступі адвокату Вовка.

Нагадаємо, суд відмовив адвокату голови ОАСК у знятті арешту з вилучених НАБУ речей.

Раніше його адвокат отримав доступ до рішень НАЗК щодо е-декларацій Вовка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: