ГПУ закривала справу про нібито провокацію хабара Полякова та Розенблата

Читать на русском
Слідчий Генпрокуратури не побачив ознак складу злочину у діяннях службових осіб Національного бюро у бурштиновій справі.
Борислав Розенблат і Максим Поляковфото: «Слово і Діло»

Генеральна прокуратура закривала кримінальне провадження за фактами можливої провокації хабара службовими особами Національного антикорупційного бюро народних депутатів Максима Полякова і Борислава Розенблата, яких обвинувачують у «бурштиновій справі».

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва від 3 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, 7 лютого 2019 року слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генпрокуратури виніс постанову про закриття справи у зв'язку з відсутністю в діянні службових осіб НАБУ ознак складу злочину (пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України).

У зв'язку з цим адвокати Розенблата і Полякова подали скаргу на постанову слідчого. Свою скаргу вони обґрунтували тим, що постанова є невмотивовано, необґрунтованою, незаконною та ухваленою передчасно, з порушенням вимог чинного КПК України. Зокрема, на думку адвокатів, ГПУ неповністю провела перевірку доводів, викладених у заяві про вчинення злочину та не всі слідчі дії, а тому підлягає скасуванню.

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і скасував закриття справи. Він підкреслив, що ГПУ не виконала вимоги ухвали суду про залучення Полякова як потерпілого у справі, а також не допитала його. Також слідчий не розглянув клопотання адвоката щодо проведення низки слідчих дій. Окрім того, постанова про закриття кримінального провадження не відповідає вимогам ст. 110 КПК України.

Нагадаємо, справу «бурштинових» депутатів Розенблата і Полякова передали до іншого суду. Пізніше, Київський апеляційний суд пояснив своє рішення. Також у Печерському суді визначили колегію, яка судитиме нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: