ПриватБанк подав апеляції на рішення Окружного адмінсуду Києва

Читать на русском
Націоналізований ПриватБанк подав апеляційні скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі №826/7432/17.

Націоналізований ПриватБанк подав апеляційні скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі №826/7432/17.

Про це повідомляє прес-служба банку, пише «Слово і Діло».

НБУ оскаржив два рішення суду щодо ПриватБанкуНаціональний банк оскаржив обидва рішення Окружного адмінсуду Києва щодо незаконності націоналізації ПриватБанку.

Як наголошується в повідомленні, оскаржене рішення суду за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «ПриватБанк» з ринку за участю держави.

Також банком була подана апеляційна скарга на рішення за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії «ТрианталИнвестментс ЛТД» про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних з банком осіб

«З урахуванням цього, зазначені судові рішення не набрали чинності і не мають ніяких правових наслідків», - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Рішення ухвалено за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського до Національного банку України, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Зазначимо, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року шляхом купівлі 100% акцій банку за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів прямо 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% - опосередковано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: