Зеленський у Брюсселі зустрівся з прем'єром Грузії

Читать на русском
Українському президенту і прем'єру Грузії вдалося неформально поспілкуватися, оскільки вони оселилися в одному готелі.

Президент України Володимир Зеленський в Брюсселі провів неформальну зустріч з прем'єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 червня, повідомила грузинська телекомпанія Imedi.

В Єврокомісії оцінили першу зустріч із ЗеленськимУ Європейській комісії назвали «теплою» першу зустріч президентів України Володимира Зеленського та Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, а також запевнили у подальшій підтримці

«Так, він дуже хороша людина. Ми обмінялися телефонними номерами, обговорили наші відносини, поговорили про Грузію і Україну», - сказав Зеленський.

На питання, чи збирається він найближчим часом відвідати Грузію, глава української держави відповів позитивно. «Чому б і ні. Так, Грузія дуже хороша країна. Я один раз бував в Грузії», - додав він.

У понеділок телеканал Rustavi 2 поширив інформацію про ймовірний таємний візит Бахтадзе в Брюссель для зустрічі з Зеленським, щоб обговорити питання щодо екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який повернувся в Україну минулого тижня.

Посол Грузії в Королівстві Бельгії, Люксембурзі та ЄС Наталія Сабанадзе категорично спростувала зустріч прем'єра із Зеленським, сказавши, що глава уряду перебуває в Брюсселі з нагоди прийому в посольстві США до Дня незалежності.

Водночас зустріч Зеленського і Бахтадзе підтвердила прес-секретар президента України Юлія Мендель.

«Для нас було приємним сюрпризом, що прем'єр-міністр Грузії зупинився в тому ж готелі, де президент України буде жити під час візиту в Брюсселі. Як ви знаєте, під час офіційних візитів у державних лідерів дуже щільний графік. Відповідно, дуже складно вставити будь-яку нову зустріч в цей розпорядок. Я впевнена, що якби президент і прем'єр-міністр знали про таку можливість, вони заздалегідь запланували б зустріч», - зазначила Мендель.

Зазначимо, на сьогодні у Зеленського заплановані зустрічі з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Напередодні український президент провів зустрічі з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Польщі Анджеєм Дудою і президентом ЄК з питань євро, соціального діалогу, фінансової стабільності та фінансових послуг Валдісом Домбровскісом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: