Рада мститься Зеленському, не розглядаючи його законопроект – АП

Читать на русском
На Банковій вважають, що відмова парламенту розглядати президентський законопроект про незаконне збагачення зумовлена почуттями помсти Зеленському та українцям.

В Адміністрації Президента вважають помстою рішення Верховної ради не включати до порядку денного законопроект президента Володимира Зеленського про незаконне збагачення.

Про це під час брифінгу в четвер, 6 червня, заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Парламент відкинув законодавчу ініціативу президента Володимира Зеленського, яка передбачала можливість покарати тих, хто незаконно наживався останнім часом... Законопроект відпрацьовувався кращими українськими експертами, а також з кращими міжнародними експертами, в тому числі, з фахівцями Світового банку, МВФ. Це означає, що те, що зробив сьогодні парламент, політично безвідповідально. Це свого роду не лише помста президенту Зеленському, а в першу чергу, українцям, які вимагають справедливості», – сказав Рябошапка.

Він також назвав це зневагою до міжнародних фахівців, які допомагають Україні в боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, 6 червня народні депутати України включили до порядку денного сесії Верховної Ради законопроект №10110-Д щодо незаконного збагачення. Водночас для включення до порядку денного відповідного президентського проекту закону №10110 про відповідальність за незаконне збагачення не знайшлося достатньої кількості голосів парламентаріїв.

Як відомо, 27 лютого Конституційний суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були давати пояснення про джерела їх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його мали притягнути до кримінальної відповідальності.

Після цього в Раді зареєстрували кілька нових законопроектів про незаконне збагачення. У парламентському комітеті пропонують розробити один законопроект. Як повідомлялося, 3 червня Зеленський також вніс до Ради законопроект про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: