Президент вніс до Ради ще один законопроект про вибори

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вніс в Раду новий законопроект щодо внесення змін до закону України Про вибори народних депутатів України.

Президент Володимир Зеленський вніс в Раду новий законопроект щодо внесення змін до закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців.

Про це йдеться на сайті Ради, пише «Слово і Діло».

Зазначимо, текст законопроекту на сайті Ради поки відсутній.

Нагадаємо, 22 травня Зеленський вніс в Раду свій перший законопроект. Це проект закону про внесення змін до закону України «Про публічних закупівель» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу.

Також Зеленський того ж дня вніс в Раду законопроект про вибори в Раду. Законопроектом пропонувалось встановити вибори народних депутатів України за пропорційною виборчою системою з голосуванням за виборчі списки кандидатів у народні депутати України від партій у загальнодержавному виборчому окрузі. Передбачити, що право на участь у розподілі депутатських мандатів мають всі партії, які одержали на свою підтримку не менше 3% голосів виборців.

Натомість, Рада не поставила ці законопроекти навіть у повістку дня. Представник президента Володимира Зеленського Руслан Стефанчук зазначив, що президент України наділений лише право законодавчої ініціативи, і якщо Верховна рада відмовляється міняти закон про вибори, то вибори можуть пройти і за старим законом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: