Парламент відтермінував штрафи за зберігання палива без ліцензії

Читать на русском
Згідно зі змінами, до 31 грудня 2019 року до підприємств не застосовуватимуться штрафи в розмірі 500 тис. грн у разі зберігання палива без відповідної ліцензії.

Верховна Рада відстрочила до кінця поточного року застосування штрафів підприємствами за зберігання палива без відповідної ліцензії.

За відповідний законопроект № 10359 проголосували 239 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Чому в Україні дорожчає пальне та якими будуть ціни?В Україні триває зростання цін на дизпаливо, бензини та скраплений газ. Чому та на скільки мложуть зрости ціни, знають експерти.

Народні депутати внесли уточнення до закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Згідно зі змінами, до 31 грудня 2019 року до підприємств не застосовуватимуться штрафи в розмірі 500 тис. грн у разі зберігання палива без відповідної ліцензії.

Відзначимо, Верховна Рада ввела процедуру електронного адміністрування реалізації палива, приймаючи бюджетоутворювальний законопроект про зміни до Податкового кодексу. Відповідні норми набудуть чинності з 1 липня 2019 року.

Однак при підготовці до реалізації норм закону виявилося, що багато суб'єктів господарювання (серед яких підприємства агропромислового комплексу, гірничодобувні і автотранспортні підприємства) не мають деяких документів для отримання ліцензії на зберігання палива, і отримання таких ліцензій вимагає часу.

Нагадаємо, в ООН прогнозують зниження цін на нафту.

Також відзначимо, в Україні масово дорожчають бензин та дизпаливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: