В ООН прогнозують зниження цін на нафту

Читать на русском
Середня ціна на сиру нафту складе 66 дол. за барель в 2019 році і 65 дол. за барель в 2020 році.

Ціни на нафту в 2019 році будуть нижчими за прогнозовані раніше через менш динамічне, ніж очікувалося, зростання світової економіки і збільшення нафтовидобутку в країнах, що не входять в ОПЕК.

Про це повідомили в прес-службі ООН, передає Слово і Діло.

«До того ж всі очікування перевершили обсяги нафтовидобутку в США», - зазначили в ООН, посилаючись на дані Світового банку.

Згідно з прогнозом ООН, середня ціна на сиру нафту складе 66 дол. за барель в 2019 році і 65 дол. за барель в 2020 році.

Ціни на бензин: динаміка вартості пального для авто за останні п'ять роківБензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі, а газ іноді падаву ціні.

«Очевидно, що ціновий цикл для сировинних товарів підійшов до завершення, і це створює проблеми для експортерів, але може відкрити нові можливості для імпортерів», - цитує прес-служба ООН слова віце-президент Світового банку Джейла Пазарбашиолу. На її думку, експортерам, можливо, доведеться диверсифікувати економіку, щоб адаптуватися до зниження прибутку від продажу сировини.

Згідно з прогнозом, ціни на енергоносії в цілому - з урахуванням природного газу і вугілля - будуть в 2019 році в середньому на 7,9% нижче від рівня 2018 року.

Як повідомлялося, ціни на нафту завершили попередній тиждень обвалом нижче $62.

Нагадаємо, з 1 червня вивезення з території Російської Федерації в Україну бензинів моторних, дизельного палива та скрапленого газу буде можливим лише за наявності дозволу, виданого Міністерством економічного розвитку РФ.

Як з'ясувало «Слово і Діло», бензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі. Динаміка вартості палива для авто за останні п'ять років – на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: