В Україні вживають заходів для уникнення дефіциту палива

Читать на русском
Укртранснафта і Кременчуцький нафтопереробний завод вживають заходів на тлі ситуації з експортом нафти з Російської Федерації та Білорусі.
Ілюстративне фото.

«Укртранснафта» і Кременчуцький нафтопереробний завод вживають заходів на тлі ситуації з експортом нафти з Російської Федерації та Білорусі.

Як пише «Слово і Діло», Про це йдеться в офіційному прес-релізі УТН.

Курс долара, ціни на продукти, основні економічні показники на момент обрання Зеленського президентомСлово і Діло зафіксувало основні економічні показники країни під час президентських виборів-2019, з якими стартуватиме новообраний президент України.

Зокрема, «Укртранснафта» і «Укртатнафта», якій належить Кременчуцький НПЗ, вживають екстрених заходів зі збереження стабільності на паливному ринку України на фоні обмежень Російською Федерацією експорту нафти в Україну, а також аварійної зупинки Мозирського НПЗ через надходження на територію Білорусі неякісної російської нафти.

У повідомленні не уточнюється, про які саме спільні заходи йде мова.

В «Укртранснафті» зазначили, що компанія має товарні надлишки нафти, які фактично виступають резервом, необхідним для збереження стабільності на українському ринку. За даними компанії, частка скрапленого газу та дизельного пального з Росії та Білорусі на українському ринку становить 70-80%, бензину - 50%.

Нагадаємо, Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

Протягом 20-21 квітня вартість бензинів і дизельного пального на автозаправних станціях в Україні зросла на 30-60 копійок за літр.

Україна призупинила транзит російської нафти нафтопроводом «Дружба».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: