Луценко назвав можливу торгівлю з ОРДЛО фінансуванням тероризму

Читать на русском
Торгівля з підприємствами на окупованих територіях Донецької і Луганської області можлива лише при їх реєстрації і сплаті податків в Україні.

Торгівля з підприємствами на окупованих територіях Донецької і Луганської області можлива лише при їх реєстрації і сплаті податків в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

Кучма в Мінську запропонував зняти блокаду з Донбасу – СайдікТристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Як нагадав генпрокурор, в 2017 році на окупованих територіях українську державну і приватну власність «націоналізували».

Тому, за його словами, «ідея зняти економічну блокаду означає легалізацію виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних та комунальних видатків псевдореспублік на український бюджет».

«Така торгівля буде криміналом, що підпадає під статтю 258-5 КК про фінансування тероризму», - додав генпрокурор.

Нагадаєть, 5 червня представники Тристоронньої контактної групи на своєму засіданні в Мінську домовилися розробити механізм покрокового припинення вогню на Донбасі. Крім того, як заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік, представник України в ТКГ в Мінську Леонід Кучма запропонував зняти блокаду з ОРДЛО.

Відзначимо, Тристороння контактна група по Донбасу в Мінську на наступному засіданні обговорить зняття економічної блокади з окремих районів Донецької та Луганської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: