Полторак розповів про наслідки паспортизації ОРДЛО

Читать на русском
Полторак назвав рішення Росії про спрощене отримання російських паспортів українцями на окупованому Донбасі продовженням окупації України.

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, шо рішення Російської Федерації про паспортизацію жителів ОРДЛО може бути одним із елементів підготовки до широкомасштабної агресії проти України.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів, інформує УНІАН.

Паспортизація ОРДЛО: які цілі переслідує Путін24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Коментуючи відповідний указ президента РФ Володимира Путіна Полторак зазначив: «Я думаю, що це продовження повзучої окупації України. Це черговий експеримент, який президент РФ пан Путін вже спробував випробувати в Україні. Звичайно, що це може вплинути як на ситуацію в країні, так і на окупованих територіях».

Міністр відзначив, що «в будь-який час під приводом захисту росіян Росія зможе почати широкомасштабну агресію. І це, видача паспортів, може бути одним із елементів підготовки до таких заходів».

За словами Полторака, Україна, своєю чергою, має будувати свою сильну армію, давати політичну оцінку тим діям, які сьогодні відбуваються, об’єднувати партнерів у міжнародну коаліцію і тиснути на Росію для того, щоб вона припинила порушувати міжнародне право.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки тих, які живуть на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.

У відповідь на заяву Путіна, Зеленський сказав, що Україна буде «надавати українське громадянство представникам всіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: