Кабмін попросить президента звільнити голів ОДА

Читать на русском
Кабінет міністрів попросить президента Володимира Зеленського звільнити голів обласних державних адміністрацій.

Кабінет міністрів попросить президента Володимира Зеленського звільнити голів обласних державних адміністрацій.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Хто з голів ОДА найкраще виконує обіцянки, а хто з них потрапив до антирейтингу відповідальностіБільшість голів ОДА виконали понад половину обіцянок, але є й такі, що не реалізували жодного зобов’язання.

За словами Гройсмана, в областях повинні бути управлінці, які будуть нести відповідальність за регіон у межах своїх повноважень.

«Ми сьогодні подаємо президенту на звільнення голів обласних державних адміністрацій. І очікуємо, що Адміністрація президента разом з Секретаріатом Кабміну обробить механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали досить оперативно. Тому що в областях повинні бути управлінці, які будуть нести відповідальність за регіон у межах своїх повноважень. Ми якомога швидше проведемо всі підготовчі роботи», - заявив він.

Раніше Зеленський розповів, як буде відбирати кандидатів на посади голів ОДА.

Як відомо, голови Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко уже пішли у відставку.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, половина опитаних соціологами українців задоволені діяльністю новообраного президента Володимира Зеленського, 11% – протилежної думки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: