Пожежі в лісах під Херсоном викликані підпалами – голова ОДА

Читать на русском
Причиною численних лісових пожеж останнім часом у Херсонській області глава обладміністрації Андрій Гордєєв вважає умисні підпали.

Причиною численних лісових пожеж останнім часом у Херсонській області глава обладміністрації Андрій Гордєєв вважає умисні підпали.

Про це повідомляє «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

За словами губернатора, за останній час в області зафіксовано знищення 180 га лісу в результаті 145 підпалів.

«Ми постійно просто бігаємо між тими підпалами, які є, ми залучаємо військових, ми постійно залучаємо авіацію. Сьогодні ми провели штаб, зібрали всю інформацію щодо характеру цих загорянь, і приходимо до висновку, що тут категорично є людський фактор. І судячи з характеру підпалів і так далі, це фактор наміру», - сказав Гордєєв.

Він підкреслив, що «як тільки вітер - у нас тут пожежа, ліс горить».

«Тобто, люди професійно знають, як його правильно підпалити, щоб він горів. Професіоналізм підпалів насторожує», - зазначив голова ОДА.

Гордєєв відзначив, що, з огляду на ситуацію, що склалася, в області буде вжито низку заходів для запобігання лісовим пожежам.

Зокрема, це заборона відвідування лісів до закінчення пожежонебезпечного періоду, патрулювання в лісах волонтерів і поліції, відеоспостереження в лісах, а також «робота спецслужб».

За словами очільника області, розглядається кілька версій щодо цілей підпалів, в тому числі і що стосується обороноздатності регіону, враховуючи, що частина лісових пожеж виникли саме поблизу військових об'єктів.

Нагадаємо, на початку липня в Херсонській області біля села Чулаківка Голопристанського району в лісі виникла велика пожежа.

Раніше велика пожежа сталася на території Луб'янській лісництва в Чорнобильській зоні відчуження в Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: