Кличко запропонував Саакашвілі очолити УДАР на виборах: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Віталій Кличко запропонував Міхеілу Саакашвілі очолити УДАР на дострокових парламентських виборах.
Слово і Діло

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що партія УДАР братиме участь у дострокових парламентських виборах, і запропонував Міхеілу Саакашвілі очолити політичну силу.

«Я готовий підставити політичне плече. Впевнений, такий союз зможе подвоїти зусилля заради перетворень у країні, й разом ми маємо план змін і людей, які здатні його реалізувати. Я залишаюся лідером партії УДАР, а Міхеілу Саакашвілі пропоную стати головою партії», – заявив Кличко. При цьому він зазначив, що продовжить працювати на посаді столичного мера.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про таке об'єднання.

«Очевидно, брат Віталія Володимир не наважився поки йти у велику політику. Тому ключовим медійним обличчям і обличчям УДАРу буде войовничий і гарячий Саакашвілі. Звичайно, це красномовний ляпас Порошенку. Але прогнозований – Кличко давно хотів відмежуватися від Порошенка. Згадайте хоча б його нібито травму та дистанційну участь у з'їзді, на якому Порошенко висувався в президенти. Щодо шансів на потрапляння до парламенту. Якщо УДАР піде самостійно, без об'єднань, саме в такому форматі, то вкрай мало», – вважає Олексій Мінаков.

«Якби Кличко погодився піти на парламентські вибори з партією «Європейська солідарність», то зовсім трохи, але додав би їй голосів. Якби пішов самостійно, зовсім небагато, але відібрав би. Якщо ж він іде із Саакашвілі, то нічого не відніме в ЄС. Виборці, які підтримують Петра Порошенка та партію ЄС, не сприймають Саакашвілі. Шкода лише команду самого Кличка. Переважна її більшість навряд чи в захваті від самостійного походу Кличка на вибори, та ще й із Саакашвілі», – написав Борис Кушнірук.

«Пікантності ситуації з УДАРом і Саакашвілі додає те, що до минулого тижня Віталій Володимирович, між іншим, значився головою партії «цинічних бариг», як любив говорити Міхеіл Ніколозович», – написав Сергій Щербина.

«Кличко зливає партію УДАР Саакашвілі. Щоб той очолив партію. І пішов на вибори. Говорить, що в них союз і план змін. Коротше, я тут нещодавно хвалила Кличка, все, забираю свої слова назад. Україна – не арена. Особливо для брехливих, маніпулятивних, популістських, авторитарних, ексцентричних, істеричних політиків», – написала Мар'яна П'єцух.

«Для Саакашвілі це плюс: він досить впевнено повертається в українську політику пліч-о-пліч із респектабельним міським головою (до речі, не Садовим, хоча це було б менш несподівано). А для Кличка? Що дає союз з ексцентричним популістом? Неминучий дрейф із центристської платформи в досить специфічну нішу. Втрата в зв'язку з цим частини адекватних прихильників (в основному серед киян, які оцінили досягнення Кличка-мера). Орієнтація на ірраціонального виборця, який увірував у Спасителя Міхо. Здається, що прокладати туристичні маршрути Кличку вдається краще, ніж політичні», – вважає Сергій Стуканов.

Нагадаємо, партія «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: