У Луганській області обрали запобіжний захід інформатору бойовиків

Читать на русском
У Луганській області до чотирьох років ув'язнення засуджено інформатора бойовиків, який збирав інформацію про Збройні сили України на території регіону.

У Луганській області до чотирьох років ув'язнення засуджено інформатора бойовиків, який збирав інформацію про Збройні сили України на території регіону.

Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил із посиланням на Службу безпеки України, передає «Слово і Діло».

«За матеріалами Служби безпеки України до чотирьох років позбавлення волі засуджено інформатора бойовиків терористичної організації «ЛНР», - сказано в повідомленні на сайті відомства.

Співробітники спецслужби встановили, що з червня 2017 року до квітня 2018 житель Рубіжного, працюючи на державному підприємстві, збирав інформацію про кількісний склад, дислокацію, маршрути пересування ЗСУ, сил АТО/ООС і характеристики фортифікаційних споруд. Отримані дані за допомогою месенджерів мобільного телефону він передавав представнику незаконних збройних формувань бойовиків.

Правоохоронці затримали інформатора в лютому 2019 року.

За рішенням Лисичанського міського суду злочинця засудили до чотирьох років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України. Вирок суду набув законної сили.

Раніше СБУ викрила групу інформаторів ОРДО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: