У Луганській області викрили мережу інформаторів бойовиків

Читать на русском
Під час обшуків були вилучені електронні пристрої, за допомогою яких здійснювалася передача інформації сепаратистам.

Протягом 2017-2018 років на території Луганської області було викрито мережу інформаторів «ЛНР», які здійснювали збір та передачу даних сепаратистам про місце дислокації та переміщення сил та засобів ЗСУ.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області у вівторок, 26 лютого, передає «Слово і Діло».

У мережу інформаторів входили дві жінки, які проживали у підконтрольних українській владі Лисичанську та Рубіжному, а також чоловік із Кремінної, діяльність яких координував із окупованої території учасник так званої «народної міліції ЛНР». Стверджується, що останній передавав отриману інформацію своєму куратору з Росії.

Під час обшуків були вилучені електронні пристрої, за допомогою яких здійснювалася передача інформації сепаратистам.

«Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації «ЛНР» і сприяння її діяльності). Зараз двом інформаторам «ЛНР» обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - відзначили в прокуратурі, додавши, що підозрюваним загрожує від 8 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Раніше працівники Служби безпеки України затримали в Краматорську інформатора бойовиків терористичної організації «ДНР».

Також нагадаємо, СБУ викрила групу інформаторів ОРДО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: