НАБУ закрило справу щодо дружини нардепа Гереги

Читать на русском
Працівники Національного бюро не побачили ознак вчинення правопорушення в діях колишнього заступника мера Києва.
Галина Герега

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем колишньою заступницею голови Київської міської ради Галиною Герегою.

Таку постанову 25 січня виніс детектив НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, детективи розслідували можливе зловживання службовим становищем заступницею голови КМР при укладенні від імені ради з КП «Київпастранс» договору оренди земельної ділянки в Києві за адресою вул. Стальського, 29. Вказану справу НАБУ закрило з підстав пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, у зв'язку із відсутністю складу кримінального правопорушення.

Детектив у постанові підкреслив, що Герега уклала вказаний договір оренди на виконання рішення Київської міськради. А обов'язок вирішення питання перенесення існуючої автостоянки в установленому законом порядку покладено на КП «Київпастранс». Слідство також встановило, що кооператив «Дружба» користувався вказаною землею за відсутності документів, що підтверджено постановою Вищого господарського суду України від 21 січня 2010 року. Крім того, рішенням Київського апеляційного господарського суду від 15 листопада 2016 року кооператив «Дружба» зобов'язали усунути перешкоди у користуванні КП «Київпастранс» цією землею. Постановою Вищого господарського суду України від 24 березня 2017 року це рішення залишено без змін.

Адвокат вирішив оскаржити вказану постанову про закриття справи і вказував, що НАБУ не проведено всіх слідчих дій, про які наголошував суд. Вивчивши скаргу, суддя відмовив у її задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ закривало справу про можливу брехні в декларації народного депутата Павла Різаненка. Раніше детективи закрили кримінальне провадження щодо голови Національної поліції Сергія Князєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: